5 ponturi pentru o fotografie mai buna

img_2667

If you would like to see this page in English please click on this link which will take you to the original article. 

O poza spune cit o mie de cuvinte.

Pentru noi, cele care facem lucru de mana si vrem sa-l si vindem, este important ca fotografia pe care o facem sa ‘spuna’ acele o mie de cuvinte.

In acest articol va prezint citeva ponturi despre cum sa fotografiati lucrul de mana asa incit obiectul pe care l-ati facut sa apara in toata splendoarea lui.

Cind faceti o poza unui obiect lucrat de mana, puneti-va in pielea cumparatorului. Cumparatorul nu stie nici cine sinteti (ca persoana vorbesc) si nici cit ati lucrat sa faceti acel obiect. El vede doar o poza si un pret. Stim cu totii ca obiectele facute de mana nu sint ieftine, deci este cu atit mai important ca poza sa fie pe masura obiectului facut.

Urmatoarele ponturi sint o traducere de pe site-ul A Playful Day – un blog de lifestyle despre creativitate si procesul de a crea. Am ales un site in engleza pentru ca din pacate nu se gasesc prea multe articole pe aceasta tema in romaneste.

Aceste ponturi se aplica indiferent daca faceti o haina tricotata, crosetata, daca faceti broderie sau orice alt obiect textil.

Iata si lucrurile pe care sa le luati in considerare:

Folositi lumina naturala pe cit posibil: incercati sa faceti poza ori in orele dinainte de amiaz sau o ora sau doua inainte de apusul soarelui, pentru o lumina mai putin puternica.

De ce?

Daca fotografiezi lucru de mana in soarele de la amiaz, fotografia va iesi cu umbre aspre care pot sa distraga sau chiar sa umbreasca detaliul care incercati sa il scoateti in evidenta.

Optiuni: Sigur ca este multa lumina naturala afara, dar incercati sa cautati o lumina care este la fel de puternica peste tot, nu cu umbre. Sau puteti sa fotografiati cu lumina care vine din afara in casa – puneti haina sau obiectul cu fereastra la stinga sau la dreapta ca sa evitati umbrele.

photographofhandknit
http://www.aplayfulday.com Jennifer Lassonde

Iata cum Alexandra stie sa fotografieze lucrul ei de mana pe blogul ei romanesc.

Alegeti un fundal neutru, care nu distrage privirea

De ce?

Pentru ca vreti sa atrageti privirea inspre lucrul de mana, deci cautati un fundal care nu ia privirea dinspre el.

Optiuni: Puteti folosi si ceva simplu – un perete alb, parchet sau dusumea si chiar o perna de pe sofa. Fundalul poate sa fie si colorat, ca de exemplu in aceasta poza care e facuta in curtea casei. Iarba verde merge foarte bine cu culoarea sosetelor si face sa se vada mai bine textura materialului.

www.aplayfulday.com
http://www.aplayfulday.com Jennifer Lassonde

Evitati umbrele

De ce?

Pentru ca umbrele pot sa ascunda o parte din obiect, luand din detaliul pe care incercati sa il fotografiati.

Optiuni:

Intotdeauna incercati sa fotografiati din diferite unghiuri: de deasupra, de dedesubt, si din fata, ca sa vedeti care unghi e mai bun. De multe ori imi dau seama ca daca tin telefonul sau camera putin mai intr-o parte, corpul meu nu mai face umbra obiectului. Nu va fie frica sa va jucati fotografiind din diferite unghiuri!

Puneti haina sau obiectul in diferite posturi sau pozitii

De ce?

Pentru ca unele haine sau obiecte arata mai bine in pozitie plata si altele arata mai bine agatate (sau si mai bine purtate de cineva), depinde de cum se vor folosi. Citeodata trebuie doar putina practica ca sa vedeti care e cea mai buna pozitie de fotografiat.

Optiuni:

Pozitie plata: ca sa fotografiez acest pulover, am pus afara pe terasa o patura neagra. Momentul a fost seara tirziu, ca sa evit umbrele. Mi-a luat citeva minute ca sa fiu sigura ca pot sa fotografiez puloverul fara ca umbra mea sa fie pe el, dar curind aveam o poza cu foarte putine umbre si care arata toate detaliile, forma si design-ul acestui pulover foarte frumos.

www.aplayfulday.com
http://www.aplayfulday.com Jennifer Lassonde

Pozitie agatata: pentru lucru de mana care nu arata asa de bine cind este pus in pozitie plata, un umeras poate fi o optiune buna, mai ales pentru pulovere si saluri. Daca nu gasiti destula lumina naturala cu un fundal neutru in casa, puneti umerasul cu haina afara. Uitati-va in jur si veti vedea multe posibilitati ca de exemplu sa agatati umerasul pe un gard, un felinar de linga casa, o creanga de copac. Iata citeva exemple pe care le-am gasit chiar in padurea de linga casa.

www.aplayfulday.com
http://www.aplayfulday.com Jennifer Lassonde
photographofhandknitshawl
http://www.aplayfulday.com Jennifer Lassonde

Fotografiati din diferite unghiuri. Daca haina are detalii pe spate si pe fata, fotografiati ambele parti. Daca o portiune are multe detalii, va recomand sa-i faceti o fotografie de foarte aproape si o alta fotografie de ansamblu ca sa o aratati in intregime.

Astea sint poze facute jerseului Lush, fotografiat de partenerul meu, Dan. Cu putina indrumare, a capturat si fata si spatele jerseului si a facut fotografia de spate de deasupra mea ca sa arate cum detaliul din model se infasoara in jurul umerilor. Imi place foarte mult efectul pe care il creaza.

www.aplayfulday.com
http://www.aplayfulday.com Jennifer Lassonde

Cind fotografiati ciorapi, puteti incerca tot unghiuri diferite. Eu personal cred ca ciorapii arata cel mai bine pe picioare, deci de cite ori pot incerc sa ii fotografiez in timp ce ii port.

www.aplayfulday.com
http://www.aplayfulday.com Jennifer Lassonde
www.aplayfulday.com
http://www.aplayfulday.com Jennifer Lassonde

Iata cum Valentina stie sa fotografieze ciorapi pe blogul ei romanesc.

Doar inca un lucru pe care sa-l retineti: faceti multe poze. Nu aveti nimic de pierdut cu pozele digitale si daca o poza nu iese bine, o stergeti. Recomand sa faceti multe poze din diferite unghiuri cu fundaluri diferite, dupa care decideti voi pe care o lasati sau o stergeti.

Sper ca aceste ponturi sa va fie de folos data viitoare cind faceti poze unei haine sau obiect pe care l-ati terminat!

5 thoughts on “5 ponturi pentru o fotografie mai buna

  1. Pingback: Le cunoasteti pe aceste romance talentate? – RusticByGeorgia

  2. Pingback: Fac romancele lucru manual? – RusticByGeorgia

  3. Pingback: 5 Best Blog Posts of February – RusticByGeorgia

  4. Pingback: 2 Trends For Handmade 2017 – RusticByGeorgia

  5. Pingback: Mda…merge SAU Wow…ce frumos! – RUSTIC BY GEORGIA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s