Mda…merge SAU Wow…ce frumos!

ok fantastic

Probabil ca si voi, cind terminati un proiect, ardeti de nerabdare sa faceti niste poze si sa le dati mai departe, de preferinta imediat, pe Facebook. 

Daca sinteti o persoana fara multa rabdare, e greu sa va ‘domoliti’ si sa va acordati putin timp de gindire in general, daramite cind vreti sa aratati lumii ce proiect ati mai terminat? Simtiti nevoia sa ii dati un ‘share’ acum, fara intirziere!

Daca ati petrecut ceva vreme analizind poze cu proiecte tricotate (sau facute prin orice mod creativ), v-ati intrebat probabil Ce ma atrage la poza? Din ce directie este facuta? Ce mai este in poza pe linga obiectul tricotat?

In toate pozele de calitate s-a pus efort si timp.

Va prezentati la locatie si sinteti luata in primire de artistul/artista de machiaj, de Astazi vreau sa va ginditi ca sinteti un model care are o sedinta foto pentru o revista. coafeur/coafeza, de stilist, de fotograf.

Artistul de makeup stie cu ce veti fi imbracata si care este scopul sedintei si va machiaza corespunzator.

Coafeza la fel si va face parul corespunzator.

Stilistul a aranjat camera unde se fac pozele cu mobila, flori, si lumina.

Fotograful va pune sa pozati in anumite ipostaze, va spune sa zimbiti sau nu, depinde de ce vrea el sa scoata in evidenta in poze.

A fotografia un sal crosetat, de exemplu, nu este cu nimic diferit, trebuie sa va ginditi la toate aceste puncte si cum puteti scoate mai bine in evidenta salul, de la trasaturi fizice pina la functionalitate.

Este o intreaga teorie de cum sa fotografiezi obiectul facut, dar ce vreau sa spun in acest post este ca trebuie sa treceti peste acel impuls de a fotografia atunci cind ati terminat si sa va ‘organizati’ putin.

Vreau sa va demonstrez:

Asta este o poza facuta cu salul meu Esperanza, intr-o dimineata, cind credeam eu ca este lumina buna in apartament, inainte sa ma duc la servici. Eu sint impotriva luminii, deci nu mi se vede bine nici fata, nici salul. Salul este ‘ok’ – adica uitindu-ma acum la el, in poza, nu iese in evidenta nici culoarea, nici stilul, este un sal ca oricare altul.

salul-esperanza-fata

Aceasta este o poza facuta afara, intr-o zi cu soare, cu acelasi sal.

Georgia cu salul Esperanza

Ce ziceti, vedeti diferenta? Cred ca si expresia fetei mele schimba poza, dar in general nu se compara culorile si lumina.

Iata cum puteti transforma produsul pe care l-ati facut dintr-un proiect ‘normal’ (da, stiu ca pentru noi, cele care l-am facut, este extraordinar, dar altii trebuie sa fie ajutati sa vada asta) intr-un proiect deosebit:

  • Ginditi-va cu ce v-ati imbraca cind purtati salul? Eu am ales un outfit in culori si stil care sa complimenteze culoarea gri a salului si stilul boho-chic (hippie, casual).
  • Aranjati-va pentru sedinta foto: machiati-va intr-un stil care se potriveste – daca purtati ceva informal, nu va machiati prea tare. Faceti-va parul.
  • Luati pe cineva cu voi sa faca poze.
  • Alegeti mai multe cadre unde sa fac pozele – de preferinta intr-un cadru care se potriveste. Mie imi place poza a doua de mai sus pentru ca in spate sa vad niste birne de lemn, ceea ce sugereaza rusticul, dar si masina neagra, ceea ce sugereaza un mediu modern.
  • Alegeti o zi cu soare pentru sedinta afara.
  • Nu in ultimul rind, puneti-va zimbetul pe buze:)- fiti bine dispuse si cu energie!

Va doresc mult succes!

 

Pentru mai multe tip-uri despre cum sa faceti poze bune, specific pentru produse tricotate, cititi acest post.

**

Voi cum faceti pozele la proiectele voastre? Ce trucuri stiti care sa va puna in evidenta proiectul? Aveti poze pe care vreti sa le aratati? Lasati un comentariu mai jos.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s